Blog
CategoryLenotre University
Tri generacije jedne obitelji strastveno posvećene kulinarstvu, 40-godišnje iskustvo u spravljanju vrhunskih francuskih slastica i pekarskih proizvoda, iskusni tim predavača sastavljen od vrhunske klase šefova kuhinje iz cijelog svijeta…
Bezglutenski pekarski proizvodi
Jeste li znali da je riječ gluten latinski naziv za ljepilo? I da je po tom nimalo laskavom nazivu svoje ime dobio protein kojeg sadrže žitarice poput pšenice, raži, ječma, zobi i pira, a koji je posljednjih godina došao na veoma loš glas.
Baguette
Uz Eiffelov toranj, bocu vrhunskog Chardonnaya te nezaboravne šansone Edith Piaf i Charlesa Aznavoura, jedan od najpoznatijih i najdražih simbola Francuske u svijetu definitivno je baguette! Svake sekunde u Francuskoj se pojede 320 baguetta, što znači da ih se na godišnjoj razini pojede vrtoglavih deset bilijuna!
Smrznuti pekarski proizvodi
Suvremeni način života nametnuo je potrebu za brzom pripremom svakodnevnih obroka, no to ne znači da moramo pristati na kompromis po pitanju njihove kvalitete, okusa i raznovrsnosti.