Blog

Category

Lenotre University

Lenotre University

Tri generacije jedne obitelji strastveno posvećene kulinarstvu, 40-godišnje iskustvo u spravljanju vrhunskih francuskih slastica i pekarskih proizvoda, iskusni tim predavača sastavljen od vrhunske klase šefova kuhinje iz cijelog svijeta…

Više
Čokolada

Čokolada

Priča o čokoladi počinje ispod jednog malog neuglednog drveta što raste u tropskim šumama Amerike. Visoko svega četiri do osam metara, ne bi preživjelo bez “pomoći” drugih vrsta, tj. višeg drveća koje ga svojim krošnjama štiti od sunca i vjetra.

Više
Bezglutenski pekarski proizvodi

Bezglutenski pekarski proizvodi

Jeste li znali da je riječ gluten latinski naziv za ljepilo? I da je po tom nimalo laskavom nazivu svoje ime dobio protein kojeg sadrže žitarice poput pšenice, raži, ječma, zobi i pira, a koji je posljednjih godina došao na veoma loš glas.

Više
Baguette

Baguette

Uz Eiffelov toranj, bocu vrhunskog Chardonnaya te nezaboravne šansone Edith Piaf i Charlesa Aznavoura, jedan od najpoznatijih i najdražih simbola Francuske u svijetu definitivno je baguette! Svake sekunde u Francuskoj se pojede 320 baguetta, što znači da ih se na godišnjoj razini pojede vrtoglavih deset bilijuna!

Više
Smrznuti pekarski proizvodi

Smrznuti pekarski proizvodi

Suvremeni način života nametnuo je potrebu za brzom pripremom svakodnevnih obroka, no to ne znači da moramo pristati na kompromis po pitanju njihove kvalitete, okusa i raznovrsnosti.

Više
Croissant

Croissant

Čak i oni koji nikad nisu učili francuski jezik, besprijekorno izgovaraju tu slatku malu riječ: croissant! Croissant je jedna je od onih poslastica koje kao da su stvorene da nam uljepšaju život, a o njegovom nastanku raspreda se više teorija.

Više
AAA